Roze ruzie

31 Mei 2018

De ruzie in de Leidse homogemeenschap van februari (zie 'Homobeweging overhoop') heeft nog een staartje gekregen: het bestuur van het COC is opgestapt. Er zouden nog steeds ‘lasterpraatjes’ worden verteld over het bestuur, zo schrijft het Leidsch Dagblad, en gemaakte afspraken zouden niet na zijn gekomen. COC-secretaris Ivo van Spronsen kondigde vorige week in een brief naar de leden aan af te treden. De rest van het bestuur volgde. Het conflict ontstond nadat Leiden University Pride een klacht indiende bij het COC over oud-voorzitter Julie van Schravendijk over ongewenst gedrag. Het COC schorste haar en liet haar door de politie verwijderen. De ‘roze ondernemers’ van Leiden kozen Van Schravendijks kant. De ruzie liep hoog op, maar leek voorbij toen de twee organisaties eind februari weer vrede sloten.

Deel dit bericht: