Geen waterflesjes voor dorstige sporters

26 April 2018

Het Universitair Sportcentrum wil stoppen met de verkoop van waterflesjes. Ook de douche-installatie wordt mogelijk efficiënter afgesteld.

Dat blijkt uit het Tweede Kwartaalplan Duurzaamheid van de afdeling Studenten- en Onderwijszaken van de universiteit, waar het sportcentrum onderdeel van is. Dorstige sporters kunnen binnenkort geen flesjes water meer kopen in het Universitair Sportcentrum. Er komen drie join the pipe-tappunten, waar zelf meegebrachte of ter plekke aan te schaffen lege flessen gevuld kunnen worden.

‘De join the pipe-installaties zijn geleverd en liggen klaar’, vertelt medewerker Mark Siezenga.
‘Het is nu nog een kwestie van overleggen met de afdeling vastgoed van de universiteit over wanneer ze aangebracht worden. We mikken erop dat het in orde is voor de Open Sportweek, die is van 21 tot en met 27 mei.’

Zelf tappen betekent ook geen verkoop van waterflesjes meer. Siezenga: ‘We moeten dat nog overleggen met horeca hoe we dat gaan aanpakken. Het is natuurlijk wel een bron van inkomsten.’

Daarnaast zijn er ook tentamens in het sportcentrum. ‘Studenten kopen dan graag een flesje water. Dat kan dan niet meer. We zorgen er dan wel voor dat de studenten makkelijk aan water kunnen komen.’

In het kader van de duurzaamheid gaat het sportcentrum ook nog eens goed kijken naar de douches, vertelt Siezenga: ‘Als je nu op de knop van een douche drukt, dan stroomt het water voor anderhalve minuut. Als je dan na dertig seconden klaar bent, verspil je veel water en energie. Dat is zonde. We gaan onderzoeken of we de installatie ku nnen afstellen op een minuut of misschien zelfs minder.’ VB

Deel dit bericht: