Kamervragen: 'In twee minuten is het schoon'

Edzard Boonen (20, tweedejaars rechten)

Taco van der Eb

Huis: Oude Vest
Kamer: 
7 m2
Huur: 
€ 350
Aantal bewoners: 
3

Hoe ben je aan het huis gekomen?
‘Euhm, dat is een beetje een lastig verhaal. Ik kwam met mijn huidige huisgenoten in contact via de zoon van een jeugdvriend van mijn moeder. Daarna heb ik een keer met ze gegeten, wat het hospiteren moest voorstellen. Het klikte gelijk goed en niet heel veel later woonde ik er.’

Het lijkt alsof er vrij weinig in je kamer staat, hoe komt dat?
‘Met zeven vierkante meter heb ik natuurlijk niet heel veel ruimte. Maar ik wilde wel graag een bed van 1.40 bij 2 meter, en als je er dan ook nog een bureau bij zet is het al wel vrij snel vol.
‘Ik zou misschien wel een iets grotere kamer willen maar dat is niet noodzakelijk. Als ik meer ruimte heb, zou ik er een bank neerzetten. Doordat ik een kleinere kamer heb, ga ik wel sneller in de fusie zitten. En met schoonmaken ben ik ook binnen twee minuten klaar.’

Hoe kom je aan die kroonluchter?
‘Ik wilde een mooie lamp hebben en kwam deze tegen bij de kringloopwinkel twee deuren verderop. Het schilderij dat in de fusie hangt, hebben we daar ook gekocht. We overwogen eerst om een Karel Appel te kopen maar vonden dit uiteindelijk ook prima.’

Heb je iets met kunst?
‘Ja, dat kan ik wel met zekerheid zeggen. Ik ben vroeger door mijn moeder veel naar musea meegenomen. Daar heb ik veel van opgestoken. Zelf vind ik vooral fotograferen erg leuk.’

Wat fotografeer je dan zoal?
‘Ik doe graag portretfotografie, maar ook natuur en evenementen. In mijn vrije tijd ben ik bijvoorbeeld ook cineast bij Minerva. Ik vind het mooi om bij alle bij evenementen aanwezig te zijn. Ik denk alleen niet dat er voor mij een toekomst in de fotografie in zit, ik houd het er liever bij als uit de hand gelopen hobby.’

Wat zie je jezelf dan wel later doen?
‘Ik zit nu in het tweede jaar van rechten en dat gaat prima. Ik vind het gelukkig nog erg leuk en wil later dan ook rechter of advocaat worden. Het lijkt mij dan leuk om op een iets kleinere kantoor te werken.’

Door Hugo Vermeer

Deel dit bericht:

Voorpagina

Stressstressstressstress

De helft van de studenten zou er last van hebben, en volgende week is er een symposium om …

Achtergrond

Wetenschap

Studentenleven

Nieuws

Rubrieken

English page