Geld voor grote projecten

19 April 2018

NWO heeft 138 miljoen uitgetrokken voor tien projecten die tot Nederlands ‘grootschalige wetenschappelijke infrastructuur’ moeten gaan behoren: onderzoeksvoorzieningen als telescopen of databanken die te duur zijn voor een enkel instituut. Bij drie van de projecten zijn Leidse onderzoekers betrokken. De Leidse Sterrewacht en het binnenkort naar Leiden verhuizende ruimte-onderzoeksinstituut SRON gaan meewerken aan apparatuur voor de volgende grote ESA-missie, Athena. Er komt een Nederlandse elektronenmicroscopie-infrastructuur waar zowel de universiteit als het Leids Universitair Medisch Centrum in meedraaien. Die twee zijn ook betrokken bij een groot samenwerkingsverband dat een aantal moleculaire technologieën gaat bundelen en verbeteren, het zogeheten X-omics Initiative.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

19 April 2018