Grappen over anderen

12 April 2018

In Eindhoven hebben bachelorstudenten van de Technische Universiteit een WhatsApp-groep opgeheven, nadat medestudenten hadden geklaagd over de grappen die in de groep werden gedeeld, meldt de Eindhovense universiteitskrant Cursor. Het TU-bestuur gaf de betrokken studenten en beheerders een fikse waarschuwing, en een ultimatum: bij herhaling riskeren de studenten ‘passende maatregelen’, zoals een campusverbod. Ook zou het college dan aangifte overwegen.
 
Wat voor grappen het precies zijn, wil de universiteit niet zeggen, maar de Eindhovense diversity officer Evangelia Demerouti verklaarde eerder in een interview met het Hoger Onderwijs Persbureau dat het om ‘grappen over anderen’ ging. Ook over de grootte van de groep is niets bekend, behalve dat het niet gaat om een studie- of studentenvereniging. De beklaagde studenten zeggen niet de intentie hebben gehad te kwetsen of te intimideren, vanwege het besloten karakter van de groep.

Deel dit bericht: