Rectificaties

15 Maart 2018

In het artikel ‘Ladderen’ in de Mare van 8 maart wordt verwezen naar huize ‘In den Braeckende Teckel’. Dat moet ‘In den Braeckenden Teckel’ zijn.

In het stukje in diezelfde Mare over de herbenoemde orchideeënsoort Gravendeelia chamaelepanthes, stond abusievelijk vermeld dat onderzoeker en naamgever Diego Bogarín Chaves vier nieuwe ‘families’ lanceerde bij zijn herindeling van de orchideeëngroep waar Gravendeelia toe behoort. Dat moet zijn ‘genera.’ In de biologie is een ‘familie’ een hogere taxonomische indeling dan een geslacht of genus. De mens behoort bijvoorbeeld tot het geslacht Homo, en samen met gorilla’s, chimpansees en orang-oetans tot de familie Hominidae.

In het artikel over de nieuwe portretten in de Senaatskamer (‘Zo hang je er een eeuw, en zo niet meer’) is een achternaam weggevallen. De naam van de natuurkundige die door Jan Veth werd geschilderd is Johannus Petrus Kuenen, niet Johannes Petrus.

Deel dit bericht: