Antropologie ook in het Engels

15 Maart 2018

De bacheloropleiding culturele antropologie en ontwikkelingssociologie wil over naar een mixed mode. Dat wil zeggen dat studenten zowel in het Engels als in het Nederlands de opleiding kunnen doen.

Vooraf aan het besluit is ‘er een hele ontwikkeling geweest’, zegt decaan Hanna Swaab tijdens de laatste faculteitsraadvergadering van 22 februari, waar het voorstel ter advisering aan de raad werd voorgelegd. De opleiding is zich anders gaan profileren, zegt ze. ‘Een internationale oriëntatie is logisch.’
 
De opleiding kampt met het teruglopen van studentaantallen. Een landelijke trend, legt beleidsmedewerker Janita Ravesloot uit: ‘Het loopt landelijk terug. Ook door slechte pers over de arbeidsperspectieven.’ Je kan wel verwachten dat ‘er enkele tientallen bijkomen’, zegt bestuurslid Kristiaan van der Heijden. 
 
Het doel is 150 studenten. ‘Een opleiding is gezond te noemen met 100 à 150 studenten, dus ik vind het een mooi voorstel’, zegt bestuurslid Rolf Oosterloo.
 
Uit de medezeggenschap van de opleiding kwam de wens naar voren dat studenten wel de keuze moesten hebben om in het Nederlands de opleiding te doen. De mixed mode zou in september 2019 van start moeten gaan. AK

Deel dit bericht: