Schaatsoverwinningen

Lisa van der Geest (midden) met teamgenoten Iris van der Stelt (voor) en Merel Bosma op de Wei├čensee. Foto Vincent Riemersma

8 Maart 2018

Marathonschaatsster Lisa van der Geest, die rechten studeert in Leiden, heeft op 3 maart de finale van de KPN Marathon Cup in Amsterdam gewonnen en behaalde daarmee de tweede plaats in het eindklassement. Haar teamgenoot en schoonzus Iris van der Stelt uit Sassenheim was voor de wedstrijd al zeker van een eerste plaats in het klassement en werd in de finale tweede zodat Van der Geest kon winnen. Op 25 februari won Van der Geest al in het Zweedse Luleå de KPN Grand Prix. De wedstrijd was een tocht van 100 kilometer bij -18 graden, met een nog veel lagere gevoelstemperatuur door de harde wind. Twee dagen eerder zegevierde ze al in een ingekorte wedstrijd in de KPN Marathon Cup.

Deel dit bericht: