Huisbaas beschoten student vrijgesproken

8 Maart 2018

De 51-jarige Leidse huisbaas van student Max Dijkstra is vrijgesproken van twee pogingen tot moord. Hij werd beschuldigd van het beschieten van een studentenwoning in de vroege ochtend van 5 juli 2016.

Daarbij is Dijkstra, die op dat moment in bed lag, gewond geraakt aan zijn been. Twee kogels zijn door een tussenwand in de slaapkamer van een tweede student gekomen, maar die is niet geraakt. De studenten verklaarden dat de huisbaas de enige was met wie op dat moment een conflict bestond.

Dijkstra was naar de huurcommissie gestapt omdat hij vond dat hij teveel kamerhuur betaalde en werd in het gelijk gesteld. Zijn huisbaas wilde hem het huis uit hebben. De dag voor de schietpartij hadden Dijkstra en zijn huisbaas hoogoplopende ruzie. De huisbaas had schotresten op zijn handen van een schietproces en had mogelijk een motief, maar dat was voor de rechtbank onvoldoende bewijs om hem als schutter aan te wijzen, mede omdat er geen ander bewijs is dat hij op het tijdstip van de schietpartij bij de studentenwoning was. De rechtbank kan niet uitsluiten dat de schotresten van een ander schietproces zijn, dus is de huisbaas van alle feiten vrijgesproken. DT

Deel dit bericht: