Zesjescultuur

21 Februari 2018

De Tweede Kamer wil dat opleidingen die door de keuringsmeester NVAO geaccrediteerd worden, hier niet meer het label ‘goed’ of ‘excellent’ mogen krijgen. Ze krijgen dan maximaal een ‘voldoende’. Dat was een voorstel van SGP-Kamerlid Roelof Bisschop, dat veel steun kreeg in de Kamer en dinsdag werd aangenomen. VVD-Kamerlid Judith Tielen is het er niet mee eens: ze denkt dat de beoordelingen opleidingen stimuleren om beter onderwijs te bieden. Ze diende daarom een motie in, waarin ze de regering vraagt met alternatieve beoordelingen te komen, ‘waarin excellentie tot uitdrukking komt.’ Minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven opperde dat de NVAO-beoordelingen misschien toegankelijker gemaakt kunnen worden. Verder dan dat wil ze nog niet gaan, aldus de minister.

Deel dit bericht: