Onveilig op de fiets

21 Februari 2018

Ruim een kwart (28 procent) van de Leidse ANWB-leden voelt zich niet veilig op de fiets. Dat blijkt uit een onderzoek van de ANWB in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen. In totaal waren er 22.365 respondenten in 28 gemeenten, waarvan 538 uit Leiden. Het landelijk gemiddelde van het onveilige gevoel op de fiets is 27 procent. Over de bereikbaarheid van Leiden met de auto is 35 procent ontevreden. Dat is landelijk 19 procent. De Churchillaan, de Hooigracht, de Morsweg, de Voorschoterweg en de A4 worden als grote knelpunten genoemd. Een heel groot deel (92 procent) van de Leidenaren is wel tevreden over de bereikbaarheid met de fiets. 22 procent overweegt binnen vijf jaar over te stappen op elektrisch rijden, en driekwart heeft begrip voor de aanleg van een milieuzone om de luchtkwaliteit te verbeteren. Er wordt gewerkt aan een landelijke regelgeving daarvoor.

Deel dit bericht: