OM wil vrijspraak huisbaas

15 Februari 2018

Het Openbaar Ministerie heeft gevraagd om vrijspraak voor de huisbaas die in 2016 op een student zou hebben geschoten. Dat meldt het Leidsch Dagblad. Er zou te weinig bewijs zijn om de 52-jarige man te veroordelen. De politie trof op zijn handen deeltjes aan, die afkomstig waren van een vuurwapen. Volgens het OM is de minieme hoeveelheid echter niet genoeg om conclusies aan te verbinden, mede omdat de man verklaart regelmatig op een schietvereniging te komen.

In de nacht van 5 juli 2016 werden drie kogels geschoten door het raam van Max Dijkstra, student crisis and security management. Een van de kogels schampte zijn been. Er was al langer sprake van een hoogoplopende ruzie tussen Dijkstra en de huisbaas, waarbij de eerste ook naar de huurcommissie stapte. De avond voor het incident had opnieuw een hevige woordenwisseling plaatsgevonden. De huisbaas hoorde de studenten ‘laatdunkend’ praten over het Leidse accent van de schoonmaakster, zei hij tegen het LD. ‘Ik vond dat hij veel te ver ging. Ze maakten mijn vrouw belachelijk’.

Deel dit bericht: