Minder vaak op kamers

Sinds de invoering van het sociale leenstelsel in 2015 gingen er minder studenten op kamers, blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Tot 2014 was het aantal stabiel: elk jaar ging ongeveer 61 procent van de studenten uit huis binnen 16 maanden na de start van de studie. Na de invoering van het leenstelsel gaat nog maar 45 procent op kamers. De daling is vooral sterk in steden met een relatief jonge bevolking, zoals Groningen, Amsterdam en Utrecht. In Leiden is het aantal studenten dat op kamers gaat in 2015 met 22 procent gedaald ten opzichte van 2014.

Deel dit bericht:

Voorpagina

Geslepen strategen

Zaterdag begint in Pyeongchang het Olympisch schaatstoernooi. Leidse onderzoekers hielpen …

Achtergrond

Wetenschap

Beter in

Astrochemicus Ewine van Dishoeck won de James Craig Watson-medaille voor bijdragen aan de …

Nieuws

Homobeweging overhoop

Leiden University Pride doet niet meer mee aan de festiviteiten rond het vijftigjarig …

English page

Mafia changed to Mario

A Mafia-themed party held by student club De Leidsche Flesch did not go down well with …