Genomineerd: de LUL

8 Februari 2018

De Leiden University Library oftewel de LUL is genomineerd voor de Sofprijs van het jaar 2017. Dat is een prijs van de Stichting Nederlands die de verengelsing tegen wil gaan. Ook hoogleraar psychologie Willem van de Does verdiende een nominatie, vanwege zijn uitspraak dat het niveau van studenten in een Engelstalige omgeving blijkt te stijgen.  De stichting heeft ook een andere prijs, de Lofprijs, voor personen of instellingen die het gebruik van het Nederlands juist bevorderen. Ook  daar zijn medewerkers van de Leidse universiteit voor genomineerd. Het gaat om de faculteitsraad van de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen omdat die vasthield aan het Nederlands tijdens de bacheloropleidingen. Ook emeritus hoogleraar Nederlandse taalkunde Cor van Bree maakt kans op de prijs: hij maakte bezwaar tegen het omroepen van haltes in het Engels in de Leidse stadsbussen. Er kan tot en met 9 februari gestemd worden via de ‘webstek’ stichtingnederlands.nl.

Deel dit bericht: