Kamervragen: 'Ik vond het als enige prima'

Pepijn van Lierop (19, geneeskunde)

Foto Taco van der Eb

Huis: Schijn Bedriegt - Oude Singel 68
Kamer: 14 m2
Huur: €297
Aantal bewoners: 16

Hoe kom je aan deze kamer?
‘Ik heb hem zelf gekozen. Toen ik hier in huis kwam, waren er vier sjaarzen en vier kamers te verdelen. Eerst zaten die zwarte teksten nog niet op de muur, maar alles was al wel roze. Ik was de enige die deze kamer prima vond, wel grappig juist.’

Waarom is alles roze?
‘Aan de teksten te zien gedroeg degene die hier vorig jaar woonde zich als een prinsesje, vandaar. Ik heb er nooit aan gedacht het over te schilderen, want behalve het bed en een tafeltje stonden alle meubels er al. Ik had geen zin om alles eruit te halen.’

En al die piemels?
‘Die zijn door de vorige bewoner, een andere huisgenoot en wat van zijn clubgenoten op de muur gezet. Waarom? Ik heb geen idee, voor de lol waarschijnlijk.’

De muur heeft het maar zwaar…
‘Klopt, er zitten een aantal gaten in. Het bovenste gat is van een de vorige bewoner en een oud-huisgenoot is verantwoordelijk voor het het onderste gat. Om het hoekje zit er nog een. Ik weet niet precies wat het verhaal erachter is.’

Waarom staat er heel groot zwerver boven je bed?
‘Nou ja, ik ben nu netjes aangekleed, maar normaal zou ik in pyjamabroek en badjas rondlopen. Zo loop ik ook weleens naar de supermarkt, hoor. Ik verzorg de kamer ook niet echt, maar dat is pure luiheid. Wat mij betreft is dat ook niet nodig.’

Je hebt nog wel geprobeerd je kamer te versieren.
‘Dat schilderijtje is het eerste ding waarmee ik de kamer heb proberen op te fleuren, die heb ik voor vijf euro bij de kringloopwinkel gekocht. Er was daar qua schilderijtjes niet heel veel keus, maar deze had een goed formaat en was in principe mooi geschilderd.’

Wat vind je mooi aan deze kamer?
‘Op een van de muren staat een vrouw geschilderd, genaamd Lola. Ze is ooit geschilderd door de vriendin van een onderhuurder, onder het mom van dat ze zo altijd bij hem kon zijn. Lola kijkt ook neer op je als je aan het slapen bent, haar ogen lijken je altijd te volgen. Ze mag absoluut niet overgeschilderd worden.’

Zijn er verder nog regels in huis?
‘Er zijn een aantal huisgeboden, zoals: kom tijdig uit uw warme bed voor het vaste zaterdagochtend-huisgebed. Elke zaterdag begint om tien uur ’s ochtends de huiskoffie. De sjaarzen zorgen dat er koffie en thee klaarstaat, dat er koekjes zijn en we halen iedereen uit bed.’

Doen jullie veel samen?
‘Ja, heel veel. We hebben onder andere huisweekenden, we vieren Sinterklaas en Oud en Nieuw samen
‘Vandaag hebben we bijvoorbeeld het verdiepingendiner. We beginnen bovenin en iedere verdieping maakt een gerechtje. We eten wat, we drinken iets meer en iedereen uit huis is erbij: dat is best wel tof.’

Door Esha Metiary

Deel dit bericht:

Voorpagina

Bang voor de Brexit

Hoe bereiden Leidse wetenschappers zich voor op de naderende Brexit? Mare maakte een …

Achtergrond

Wetenschap

Nieuws

Maffia wordt Mario

Een Maffia-themafeest van studievereniging De Leidsche Flesch schoot in het verkeerde …

English page

Dancing at the museum

The revamped Museum Boerhaave has ditched its chronological display. "Before, by the time …