Quotes: 'Prima plassen'

De Egg chair van Fritz Hansen

‘Hier zit de crux: als een universiteit groeit ten opzichte van de andere universiteiten, krijgt de gegroeide universiteit een groter aandeel uit het potje. Het potje zelf neemt echter niet in omvang toe. De taart wordt niet groter, maar de verdeling van de stukken verandert wel, ten koste van universiteiten die niet groeien.’
Natuurkundestudent en universiteitsraadslid Martijn Janse pleit voor een ander bekostigingsmodel voor universiteiten (NRC, 24 januari).

‘If you can assume that you can walk down the street and that the hairdresser will be able to speak to you in English, and the bus driver, and the taxi driver, then functionally it’s a second language not a foreign language.’
Eigenlijk is het Engels in Nederland dus geen vreemde taal meer, vertelt de Leidse linguïst Alison Edwards
(DutchNews.nl, 17 januari).

‘Het was prima plassen.’
Student in die net gebruik heeft gemaakt van de nieuwe genderneutrale toiletten in het Wijnhavencomplex (AD, 11 januari).

‘Ik kwam er laatst dus achter dat er in de @ubleiden een aantal stoelen staan van zeker €5600 per stuk. Er staan er 12. Dat is zeker €67.200,-. Dat is dus collegegeld voor minstens 33 man uitgegeven aan een paar stoelen.’
@Jaccomunicatie, student film- en literatuurwetenschap, op Twitter (22 januari). Bij de aanschaf in 2014 klonken ook zulke geluiden.

‘Lijstduwers zijn nepkandidaten (…) Volksvertegenwoordiger is een voornaam ambt, waarmee niet lichtzinnig mag worden omgesprongen. Lijstduwers doen dat helaas wel. Zij zeggen op te gaan voor dat ambt, maar ze jokken. Laat je dan niet op een kandidatenlijst zetten, als je geen kandidaat wilt zijn.’
Politicoloog Joop van Holsteyn heeft het niet zo op BN’ers als Job Cohen en Raymond van Barneveld, die een partij een opkontje willen geven door zich zogenaamd verkiesbaar te stellen. (RTL Nieuws, 21 januari).

‘Eén collega vroeg opgewekt aan een hijgerige talkshowredactie of een onderwerp in plaats van die avond misschien volgende maand zou kunnen, dan had ze genoeg tijd om zich in te lezen. Een ander was verbaasd dat een krant zijn aangeboden artikel van vier kantjes niet zomaar afdrukte.’
Wetenschapscommunicatie-hoogleraar Ionica Smeets wil meer mediatraining voor wetenschappers. (De Volkskrant, 20 januari).

Deel dit bericht:

Voorpagina

Fuck die onzekerheid

Is het impostor syndrome een vloek, of een normale reactie op succes? Een speciaal …

Achtergrond

VOC-carrièretips

‘Trouw een rijke partner, dat helpt.’ Historicus Erik Odegard promoveerde …

Rijk, hip,wereldburger

De hoogopgeleide expat die met een dikke vergoeding naar het buitenland gaat, staat …

Macht als kunst

Jonas Staal promoveert op propagandakunst: van opgespietste Belgische kinderen tot de …

Wetenschap

Nieuws

DUWO voert druk op

Bewoners van DUWO-panden die niet meer studeren en geen campuscontract hebben, krijgen …

Bloot

Deze foto werd in juni 1970 genomen door John Berwald in het Kralingse Bos, waar een …

Meer docenten, maar...

Aan de Nederlandse universiteiten zijn sinds 2012 zestienhonderd extra docenten komen …

English page