Prijzen

25 Januari 2018

Sterrenkundige Ewine van Dishoeck heeft de James Craig Watson Medal 2018 toegekend gekregen van de Amerikaanse National Academy of Sciences (NAS). Die prijs wordt om het jaar uitgereikt voor buitengewone bijdragen aan de astronomie. De winnaar krijgt vijftigduizend dollar onderzoeksgeld, een vergulde medaille en een geldbedrag van nog eens vijfentwintigduizend dollar. Prof. Van Dishoeck doet onderzoek naar de scheikunde buiten de aarde: in stofdeeltjes, op kometen en meteorieten, en in de schijven waaruit zich planeten vormen.

Psychologe Eveline Crone ontving maandag de Dr. Hendrik Muller Prijs voor de gedrags- en maatschappijwetenschappen. Die prijs wordt uitgereikt door wetenschapskoepel KNAW, en daar hoort een bedrag van vijfentwintigduizend euro bij. Ze kreeg de prijs voor haar gehele wetenschappelijke oeuvre, dat zich vooral richt op onderzoek naar het zich nog ontwikkelende brein van pubers.

Deel dit bericht: