Vindicat-lid veroordeeld

30 November 2017

De 24-jarige Wouter B. is afgelopen vrijdag veroordeeld voor het op het hoofd staan van een aspirant-lid van Vindicat, tijdens de ontgroeningsperiode van vorig jaar. Hij kreeg een gevangenisstraf van één dag, plus dertig dagen voorwaardelijk. Daarnaast moet hij 240 uur werkstraf doen, en een schadevergoeding betalen van vijfduizend euro. Het bestuur van Vindicat heeft B. vervolgens geroyeerd als lid.

Het slachtoffer, Rogier, liep vorig jaar augustus hersenletsel op en mogelijk een schedelbasisfractuur, omdat B. op zijn hoofd ging staan. Het incident werd in eerste instantie stilgehouden, omdat Vindicat het via het interne rechtssysteem wilde afhandelen. Na onthullingen in de media startte het Openbaar Ministerie een onderzoek, en deden zowel het slachtoffer als de studentenvereniging alsnog aangifte.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

30 November 2017