Ophef over Escobar

30 November 2017

Studenten uit Latijns-Amerika van de TU Delft protesteren tegen de naam van een nieuwe koffiebar op de campus: Escobar. De studentenvereniging voor studenten uit Latijns-Amerika, Latitud, heeft een klacht ingediend bij de universiteit tegen de naam. De design van de bar en de naam zouden allemaal gerelateerd zijn aan de ‘drug trafficking culture, en met name de Netflix-serie Narcos’, meldt Latitud in het Delftse universiteitsblad Delta.

De eigenaar van Escobar zegt in het AD dat de afkorting een samenvoeging is van espresso, coffee, en bar. Hij is verbaasd over de ophef: ‘We schenken geen Colombiaanse koffie en in de zaak zijn zoals je kunt zien ook geen verwijzingen naar Colombia te vinden’. De TU is ook ongelukkig met de naamkeuze. De bar zou eerst ‘Escobar TU Delft’ heten, maar de naam van de universiteit is op hun verzoek verwijderd.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

30 November 2017