Geruzie over Wolkersbiografie

23 November 2017

De discussie over de promotieprocedure van Onno Bloms biografie over Jan Wolkers duurt voort. NRC Handelsblad berichtte vorige week dat de tweede commissie die het proefschrift goedkeurde niet wist dan een eerdere commissie het unaniem had afgewezen. Decaan Mark Rutgers en promotor Willem Otterspeer besloten zowel de afwijzing als het feit dat de commissie vervolgens was ontbonden niet te melden. De onenigheid tussen promotor Willem Otterspeer en Marita Mathijsen (uit de eerste commissie) over de wetenschappelijke normen van een biografie wordt in diezelfde krant door beide partijen uitgevochten. Mathijsen publiceerde een checklist met acht punten waaraan een wetenschappelijke biografie zou moeten voldoen. Otterspeer sprak hierbij over het ‘fatwa-achtige karakter’ van ‘dictaten als die van Mathijsen’.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

23 November 2017