Rechtenbieb zit 'echt bomvol'

23 November 2017

Er komen steeds meer scholieren naar de rechtenbibliotheek, aldus de studenten in de faculteitsraad. Het plaatsen van toegangspoortjes komt steeds dichterbij.

‘‘Gedurende de eindexamenperiode zitten er heel veel scholieren in de bieb,’ zei Sophie Schoordijk van studentenpartij ONS tijdens de faculteitsraad vorige week. ‘Dit jaar trokken er voor het eerst ook in oktober ontzettend veel scholieren naar Rechten. Het was echt bomvol. Als ik om me heen keek zag ik alleen maar scholieren.’ Het is niet voor het eerst dat ONS hierover klaagt: dat deed ze  voor de zomervakantie ook al.

Wat gaat het faculteitsbestuur doen tegen de stroom buitenstaanders? ‘Poortjes die je kunt openen met een LU-card zijn een mogelijkheid, maar dat is wel een laatste redmiddel’, antwoordde Dennis Hoitink, van het faculteitsbestuur.

Hij wil dan ook nog even afwachten. ‘Er loopt een pilot. Tijdens tentamenperiodes zijn bij alle faculteiten zoveel mogelijk zalen geopend waar studenten kunnen studeren. Ik ben heel benieuwd of studenten er daadwerkelijk gaan studeren. Ik verwacht dat dat aantal beperkt gaat zijn. Studenten trekken toch vooral naar de KOG-bieb en de UB’, stelde Hoitink.

Het is trouwens niet dat je met poortjes scholieren tegenhoudt. ‘Zij kunnen voor dertig euro ook een LU-card kopen.’ VB

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

23 November 2017