Deelfietsen

23 November 2017

In januari gaat er op het Leidse BioSciencePark een proef met deelfietsen van start. Het zal in eerste instantie gaan om 125 fietsen, gestald bij Leiden Centraal en op meerdere plekken op het BSP. De bedrijven die daar zitten kunnen een abonnement op de fiets-as-a-service nemen, andere gebruikers – zoals studenten die naar de bètacampus moeten – betalen via een app de huurprijs van één euro per uur. Het plan komt van de gemeente, die zo hoopt om mensen uit de auto te krijgen en de druk op de fietsenstallingen te verlagen. Donderdag 23 november kunnen fietseigenaren op het Stationsplein gratis een uniek framenummer in hun fiets laten graveren door de politie. Dat vergroot de kans dat je je fiets terugkrijgt als hij wordt gestolen. Het graveerteam is aanwezig van 14.00 uur tot 19.30 uur.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

23 November 2017