Professor mister Stolker

16 November 2017

De lettertjes op de nieuwe collegekaarten zijn wel erg klein, vonden tentamensurveillanten onlangs al (Mare 7, 26 oktober en Mare 8, 2 november). Rector magnificus Carel Stolker ontdekte nóg een onvolkomenheid op de nieuwe kaart, waar alle informatie in twee talen op moest. De rector had zijn ‘iPadje’ ervoor nodig om de kaart te kunnen lezen, in een vergrote versie op de Mare-website, zo twitterde hij, maar toen zag hij dat de kaart is ondertekend door ‘Prof.mr. C.J.J.M. Stolker’. In Engelstalige landen is ‘mr.’ echter niet de afkorting voor ‘Meester in de rechten’ (daarvoor wordt ‘M.L.’ of ‘LL.M.’ gebruikt), maar ‘Mr’ wel voor ‘mister’. ‘Dat wil zeggen: ik ben ook wel "meneer", maar dat hoeft echt niet te worden vermeld’, aldus professor meneer Stolker.

Deel dit bericht: