Leesbare collegekaart is 'uitdaging'

2 November 2017

Bij het ontwerp van de nieuwe collegekaart is wel degelijk gelet op de lettergrootte.

Dat zegt universiteitswoordvoerder Caroline van Overbeeke in reactie op klachten van tentamensurveillanten.

‘De lettertjes van de naam en het studentnummer zijn wel héél klein’, meldde surveillant Ton Kohlbeck vorige week in Mare. De surveillanten, veelal 65-plus, vonden het ‘niet te geloven’ dat er met de lettergrootte geen rekening is gehouden, terwijl zij de namen van de tentamenkandidaten moeten controleren.

‘De letter is de huisstijlletter Vestula, en na diverse drukproeven is deze al wat groter gemaakt’, aldus Van Overbeeke. De nieuwe kaart kreeg het formaat van een bankpas, en er moest veel informatie op. ‘Dat is dus een lastige combinatie en een enorme uitdaging.’

Het besluit om de oude kaart te vervangen kwam van de afdeling Studentenadministratie, na klachten van studenten over ‘het vodje’, schreef Mare vorige week al.

Het ontwerp kwam vervolgens van de afdeling Strategische Communicatie en Marketing. Daar is bekend dat studenten de nieuwe pas in elk geval een verbetering vinden.

‘We kunnen ons wel voorstellen dat het letterformaat door anderen als klein wordt ervaren’, voegt Van Overbeeke daar nog aan toe.

MVW

Deel dit bericht: