Ook 'verkamering' in de Merenwijk

7 September 2017

Een tweemansbedrijf koopt in de Merenwijk huizen op, om ze vervolgens op te delen in kamers om te verhuren, zeggen buurtbewoners. Ze roepen de Leidse burgemeester Henri Lenferink op iets te doen aan deze ‘verkamering’.

De buurtbewoners de deden anoniem hun verhaal tegen het Leidsch Dagblad omdat ze zich ‘geïntimideerd’ voelen door medewerkers van het bedrijf. Ze kwamen de verkamering op het spoor toen ze zich verzetten tegen de verkoop van een huis in hun straat, en ontdekten dat de nieuwe eigenaar op andere plaatsen in de wijk ook huizen had opgekocht en in kamers had verdeeld.

‘Onwenselijk in een buurt waar de huizen toch al dicht op elkaar staan. Ook daalt de waarde van onze huizen erdoor.’

De zogeheten ‘verkamering’ zorgt volgens de groep voor ‘overlast door studenten in een buurt die daar niet op is toegerust’. Ook zouden op deze manier jonge gezinnen minder kans maken op een betaalbare woning. De groep trok donderdag naar het stadhuis om het probleem aan te kaarten bij raadsleden. Juliette Gilissen (VVD) en Elwin Wolters (PvdA) vielen de Merenwijkbewoners bij, en beloofden de burgemeester te vragen om opheldering. Wethouder Paul Laudy zei dat ‘niet iedereen die aan zijn woning timmert, ook direct illegaal bezig is’, maar dat het college wel actie gaat ondernemen.

AK

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

7 September 2017