Massale zoektocht naar SSR-lid

7 September 2017

Een 18-jarige student werd vorige week vermist in Groningen, nadat hij meedeed met een nachtwandeling van studentenvereniging SSR. Hulpdiensten zochten de hele nacht naar de jongen, die ’s ochtend weer werd gevonden toen hij de weg vroeg bij een camping.

Bij de nachtwandeling gaan groepjes nieuwe studenten door het bos langs groepjes oudere studenten. Daarna worden ze opgehaald met busjes. Volgens SSR-preses Maaike Lommerse was hij het bos ingelopen om te plassen, toen het busje kwam. Toen hij terugkwam, en iedereen al weg was, is hij zelf gaan lopen, vertelde ze aan het Leidsch Dagblad.

De politie kreeg in de nacht van woensdag op donderdag om kwart over drie ’s nachts een melding van de vermissing. Er volgde een massale zoektocht, vanwege slecht weer, de aanwezigheid van drijfzand en water in het gebied, en het feit dat de jongen onder invloed was. Leden van de mobiele eenheid, agenten, een politiehelikopter en een speurhond zochten het hele gebied af. Om acht uur was de jongen weer terecht. Hij vroeg de weg bij een camping in Schoonloo.

Het ging overigens niet om een uit de hand gelopen ontgroeningsritueel. ‘Dit heeft niks met ontgroeningen te maken, het ging ook niet om een nieuw lid’, zegt Lommerse. Ook volgens voorzitter Jona Bootsma van de PKvV, en de woordvoerder van de universiteit lijkt het erop dat de afspraken over de ontgroeningstijd die de universiteit afsloot met de verenigingen, niet zijn geschonden. ‘De vermiste student was geen eerstejaars en er was geen sprake van dwang.’ De universiteit wacht een nog uitgebreider verslag van het incident af. AK

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

7 September 2017