Zweten op de dansmat

17 Augustus 2017

Langs de klein maar fijne verenigingen

De dinsdagavond staat in het teken van de tal van kleinere studentenverenigingen die Leiden rijk is. Neem de christelijke verenigingen - NSL, Panoplia, E.S.V. Ichtus, en VGSL Fransiscus Gromarus- die samen een pubquiz in restaurant Holle bolle Gijs op de Korte Mare organiseerden. Na afloop zorgt kaarslicht voor een gemoedelijke sfeer in de zaal. Leden en de verse studenten mengen zich voor gezellige gesprekken met een drankje.

‘Het is tussen de feesten door ook wel leuk om even knus te kunnen kletsen’, zegt een eerstejaars psychologie. De belangstelling is zo groot dat tot op de stoep van het restaurant mensen zitten te kletsen.

Bij de Asia Night in de Pelibar van het Pelikaanhof is het zo druk dat niet iedereen naar binnen kan. Dat is ook wel voor te stellen met de activiteiten, die opgezet zijn door de spellenvereniging Het Duivelsei, en studieverenigingen LVSJK Tanuki (Japans/Koreaans) en Studievereniging Sinologie Leiden (Chinees): er klinkt muziek uit allerlei populaire videogames en anime. Aan rijstwijn ontbreekt het ook niet.

Een paar energieke aanwezigen wagen zich aan Dance Dance Revolution, waarbij de dansmat het hevig te verduren krijgt. ‘Je krijgt er het behoorlijk warm van’, verzucht een bezwete deelnemer.

Als degene die naast je in de slaapzaal ligt je wakker houdt met onrustig gewoel, heb je na de lezing over slaapgedrag bij ASV Prometheus, de culturele studentenvereniging, vast meer begrip voor deze gewoonte. De vereniging organiseerde twee lezingen. De leden die niet binnen zitten, nemen op het terras van ’t Keyzertje nog een drankje. ‘En we hebben morgen ook weer een gezellig programma’, meldt een van de chillende Prometheanen. (Bas Kleijweg)

Deel dit bericht: