Levenlangleren-krediet

22 Juni 2017

Vanaf volgend collegejaar mogen mensen die geen recht meer hebben op studiefinanciering geld lenen om collegegeld te betalen. Dat heet levenlanglerenkrediet, ook al mag je helemaal niet je leven lang lenen, maar slechts tot je 55ste.

Mensen onder de dertig mogen alleen lenen voor tweede studies of deeltijdstudies; de ‘gewone’ studenten hebben al hun leenstelsel. Bovendien betalen die het wettelijk collegegeld van zo’n tweeduizend euro, in plaats van de veel hogere instellingscollegelden. In Leiden variëren die; de duurste master (geneeskunde) kost € 24.000 euro per jaar. Die duurt drie jaar. Als je in die periode ook nog eens minder kan werken omdat je aan het studeren bent, is lenen wel handig. Kan dus nu: je betaalt net zo weinig rente als gewone studenten, en betaalt inkomensafhankelijk terug. De bedoeling van DUO is wel dat ze na 15 jaar hun geld weer terug hebben.

Dat krediet kunt u hier bij DUO aanvragen.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

22 Juni 2017