ONS grootste bij UR-verkiezingen

1 Juni 2017

Studentenpartij ONS heeft wederom de meeste stemmen binnengehaald bij de universitaire verkiezingen: met 55,6 procent nog net iets meer dan vorig jaar (55 procent). 23,6 procent van de studenten stemde dit jaar voor de UR. Vorig jaar bleef het opkomstpercentage nog net onder de 20 procent steken.

Ook de Lijst Vooruitstrevende Studenten trok met 26,9 procent net wat meer stemmen dan in 2016. De zetelverdeling van de studentengeleding van de universiteitsraad blijft echter onveranderd: 5 voor ONS, 2 voor LVS en 1 voor de Christelijke Studentenfractie Leiden.

Bij Rechten was de opkomst het hoogst: 31,9 procent, gevolgd door Sociale Wetenschappen: 31,4. Ook bij de faculteitsraden met een partijenstelsel deed ONS het goed. De International Student Party, die alleen bij Geesteswetenschappen meedeed, behoudt daar haar twee zetels.

Voor de personeelsgeleding van de universiteitsraad wordt alleen in even jaren gestemd. Voor verschillende faculteits- en dienstraden is het personeel in oneven jaren wel aan de beurt. Bij de UB (55,7) en het Bestuursbureau (62) was de opkomst het hoogst, maar ook die van de faculteit Governance en Global Affairs was met 44,8 procent onder personeelsleden een stuk hoger dan onder studenten: 22,4, en onder personeel van Rechten (29,6) en de bètafaculteit (24,4).

Voor de personeelsgeleding bij Geesteswetenschappen en Sociale Wetenschappen hoefde niet gestemd te worden, omdat er niet meer kandidaten dan zetels waren. Hetzelfde gold voor de dienstraden van het Afrika Studie Centrum, het ICLON, het ISSC, het UFB en Vastgoed. Voor die laatste had niemand zich kandidaat gesteld. MVW

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

1 Juni 2017