Hulp voor City Snack

18 Mei 2017

Twee Leidse studenten hebben een inzamelingsactie opgezet voor de door brand verwoeste City Snack.

Van de door studenten drukbezochte snackbar op de Breestraat is sinds een grote brand vorige week donderdag weinig meer over. Roosje Bouwdewijn (20, international studies) en studiegenoot Roos de Raadt (20) roepen hun medestudenten op geld te geven: ‘Voor ieder die dus een eurootje of twee van zijn lening kan missen; strijk een extra keertje over je hartje om de mensen met het grootste hartje voor studenten een beetje op te vrolijken.’

Bij schrijven stond te teller op 210 euro. Bouwdewijn: ‘Het is nooit onze intentie geweest om dat pand te gaan redden. Het idee is: joh, de studenten die altijd bij jullie komen, denken aan jullie. We komen er meestal op dinsdag en donderdag. Zeker als je uit de Hi-fi komt, rol je in principe gewoon door. Dan kom je zoveel mensen tegen. Het maakt niet echt uit waar je bij zit, iedereen komt daar toch wel na een leuke, of juist ellendige avond. Dan zie je de vieze jasjes en kapotte panty’s, en iedereen die daar een beetje zit te glunderen over z’n bakje friet.

‘Op de dag van de brand ging het binnen twee seconden al door alle groepsapps: ‘Jongens, de City Snack is eraan!’ Iedereen zei dat we iets moesten doen, maar niemand neemt dat dan serieus. Tot ik dacht: dat kunnen we best proberen.’

Voor een interview met Omroep West ontmoetten de twee de eigenaar van de snackbar. ‘Hij snapte het eerst niet goed, omdat hij dacht dat mensen misschien dachten dat hij arm was, en liefdadigheid nodig had. Maar zijn zoon heeft uitgelegd dat het een gebaar was, en hij was er heel blij mee. Hij zei: "Ik heb zelfs een traantje gelaten."’

AK

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

18 Mei 2017