'Statushouders niet voorgetrokken'

11 Mei 2017

De PVV stelde Kamervragen over opleidingsplekken voor vluchtelingen bij het Leids Universitair Medisch Centrum. Volgens de staatssecretaris is er geen sprake van verdringing.

Het LUMC heeft een zogeheten Participatieloket voor ‘mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt’. Vorige maand kondigde het aan dat er vier extra plaatsen voor statushouders komen in dit opleidingsprogramma tot bijvoorbeeld verpleegkundige of doktersassistent.

PVV-Kamerlid Karen Gerbrands stelde er Kamervragen over: ‘Gaat u een einde maken aan voorrangsregelingen voor vluchtelingen?’ Staatssecretaris Van Rijn (Volksgezondheid) antwoordde dat er geen sprake is van een numerus fixus. Omdat het om extra opleidingsplekken gaat, is er ook geen sprake van verdringing of voorrang.

Het LUMC is inmiddels met drie statushouders in gesprek over opleidingen. Die zouden in september beginnen. BB

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

11 Mei 2017