Collegegeldkrediet

11 Mei 2017

Studenten kunnen om hun collegegeld te betalen een speciale lening aanvragen bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO); het zogeheten collegegeldkrediet. Uit een artikel in Profielen, het blad van de Hogeschool Rotterdam, blijkt nu dat meer dan driehonderd studenten van deze onderwijsinstelling vanwege een collegegeldschuld hun studie niet konden vervolgen. Ron Bormans, de collegevoorzitter van de Hogeschool Rotterdam, is daar niet blij mee en wil meer studenten binnenboord houden. Hij stelt dan ook voor om het mogelijk te maken dat DUO het collegegeldkrediet direct op de rekening van universiteit of hogeschool stort, zodat studenten het niet al aan iets anders uitgegeven kunnen hebben. Het CDA en D66 zien wel wat in het plan. De SP is ook voorstander en heeft inmiddels Kamervragen gesteld over het voorstel van Bormans.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

11 Mei 2017