Technische geneeskunde

4 Mei 2017

Vanaf september 2017 kunnen studenten starten met de masteropleiding technische geneeskunde. De driejarige master is een samenwerking tussen Universiteit Leiden, TU Delft en Erasmus Universiteit Rotterdam. Het is een vervolg op de bacheloropleiding klinische technologie, in 2014 opgezet door dezelfde drie universiteiten. Volgens TU Delft is technische geneeskunde zowel een wetenschappelijke als een beroepsgerichte opleiding, vergelijkbaar met de master geneeskunde. Afgestudeerden kunnen aan de slag als klinisch technoloog. Ook studenten met een afgeronde bachelor geneeskunde kunnen doorstromen naar deze nieuwe masteropleiding. Zij moeten dan eerst een schakelprogramma volgen.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

4 Mei 2017