Vergoeding voor waterschade

6 April 2017

Promovendi die zijn getroffen door de sprinklerproblemen van de bèta-nieuwbouw, kunnen hopelijk geld krijgen om hun vertraging te compenseren.

Halverwege vorig jaar, terwijl wetenschappers bezig waren om naar het nieuwe gebouw te verhuizen, knapte een leiding van de brandblusinstallatie op de derde verdieping.

De overstroming leidde tot schade aan apparatuur, en vertraging van de verhuizing. De sprinklerinstallatie wordt nu vervangen, en ook dat verstoort het werk en kost een paar weken per gang. Dat is onhandig als je aan het promoveren bent en de deadline in je nek hijgt.

Dat soort bedrijfsschade is niet verzekerd, maar de universiteit wil getroffen aio’s toch tegemoet treden, aldus bestuurslid Dirkje Schinkelshoek van de bètafaculteit. Tijdens de faculteitsraadsvergadering afgelopen maandag vertelde ze dat het college van bestuur van plan is om een voorziening te treffen: ‘Dat zou een behoorlijke pleister op de wonde zijn.’

Er is nog een kans dat het potje er toch niet komt. Het aanleggen van voorzieningen is namelijk aan allerlei boekhoudkundige regels gebonden, om al te eenvoudige belastingontduiking te voorkomen. Voordat het geld echt in een voorziening mag, moet een accountant daar nog goedkeuring voor geven. BB

Deel dit bericht: