Nieuwe cao

6 April 2017

Universiteiten moeten voor het einde van het jaar met een plan komen om werkdruk aan te pakken op de universiteit. Het is een van de afspraken die is vastgelegd in de nieuwe cao voor Nederlandse universiteiten. De vakbonden FNV, VAWO, CNV en AC/FBZ bereikten afgelopen vrijdag samen met de Vereniging van Universiteiten (VSNU) een akkoord. Naast werkdruk zijn er ook afspraken gemaakt over zwangerschapsverlof voor promovendi. Vrouwelijke promovendi krijgen nu ‘zonder meer’ verlenging van hun promotie na zwangerschaps- of bevallingsverlof. ‘Het is goed dat het nu voor promovendi geregeld is,’ zegt Donald Pechler, directeur van VAWO. ‘Maar we willen deze aanpassing ook voor postdocs.’ Ook krijgen universiteitsmedewerkers een structurele loonsverhoging van 1,4 procent. De jeugdschalen krijgen een verhoging van 5 procent. Voor 21-jarigen wordt de jeugdschaal per 1 juli afgeschaft.

Deel dit bericht: