Regels huurtoeslag onveranderd

23 Maart 2017

Huurders van onzelfstandige woningen in studentenhuizen die aangewezen zijn voor huurtoeslag, hebben daar nog steeds recht op als de persoonlijke situatie verder onveranderd is.

Tientallen kamerhuurders van huisvester DUWO hebben beschikkingen van de Belastingdienst gekregen waarin staat dat ze de ontvangen huurtoeslag vanaf juli 2016 moeten terugbetalen. Ze zouden er geen recht meer op hebben.

De woordvoerder van de Belastingdienst opperde dat het zou kunnen liggen aan een registratieverandering bij de gemeente, waardoor er verwarring kon ontstaan over het aantal toeslagpartners van huurders.
Willemijn Faber, woordvoerder van de gemeente Leiden, stelt dat de beschikkingen niets te maken hebben met een verandering in de adressenregistratie. ‘Dat is een ander traject en staat hier volledig los van.’ Hoe de verwarring dan heeft kunnen ontstaan, weet Faber niet. ‘De regels zijn niet veranderd. Huurders van kamers in studentencomplexen die voor 1 juni 1997 zijn aangewezen voor huurtoeslag, hebben daar gewoon recht op.’

Communicatieadviseur Annemiek de Rooij van huisvester DUWO sluit zich daarbij aan. ‘Als de persoonlijke situatie van de huurder verder hetzelfde is gebleven, zou die nog steeds huurtoeslag moeten ontvangen.’

De Rooij laat verder weten dat DUWO inmiddels in overleg is met de Belastingdienst over de beschikkingen.
Susan Wichgers

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

23 Maart 2017