Caribische landkaarten

23 Maart 2017

Op 20 maart is het project ‘Maps in the Crowd – Cariben’ van start gegaan. Met behulp van het publiek willen de Universitaire Bibliotheken Leiden historische landkaarten van de Cariben digitaal ontsluiten, ten behoeve van onderzoek en onderwijs. Via een applicatie die speciaal voor dit doel is ontwikkeld, wordt een gedigitaliseerde oude kaart geprojecteerd naast een moderne kaartweergave van Google Maps. Het publiek kan de kaarten geografisch koppelen door vijf overeenkomstige controlepunten aan te wijzen, waarna de oude kaart als een overlay wordt getoond in Google Maps. Het project loopt nog tot medio mei 2017.

Zie ook: Oude kaarten, Nieuwe werelden

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

23 Maart 2017