Met spoed gezocht: sportfaciliteiten

16 Maart 2017

De Faculty of Governance and Global Affairs in Den Haag is naarstig op zoek naar sportfaciliteiten voor studenten. Het heeft haast, liet het bestuur vorige week weten tijdens de faculteitsraadsvergadering.

De faculteit groeit snel en onlangs werd het Wijnhavencomplex geopend. Het is lastig om voorzieningen voor studenten gelijke tred te laten houden met de groeispurt. Vooral als het gaat om sportfaciliteiten, die biedt de faculteit nog niet aan.

Faculteitsraadslid Joost Rotteveel Mansveld wilde van het bestuur weten hoe het staat met de ontwikkelingen rond de mogelijkheden voor studenten om in Den Haag te sporten.

‘We hebben echt nog de nodige gaten wat betreft de voorzieningen voor studenten en medewerkers’, erkende Jolanda Riel van het faculteitsbestuur. ‘We zijn echt bezig om meters te maken om het op te lossen. Er wordt volop aan gewerkt. En dat gebeurt met grote spoed. En dat is zeker het geval als het om sport gaat. Het heeft haast.’

De universiteit is naarstig op zoek naar een gebouw in Den Haag met voorzieningen voor studenten. ‘Dat wordt wellicht een pand met een beperkt aanbod aan sportvoorzieningen. Maar wat in de omtrek van Wijnhaven leegstaat, zijn over het algemeen kantoren. De hoogte van die ruimtes in deze gebouwen is vaak beperkt. Dat is niet ideaal voor sport, maar we zijn aan het kijken of we een goede plek kunnen vinden.’

Er is volgens Riel ook iemand bezig om in kaart te brengen welke sportverenigingen er allemaal in Den Haag zijn. ‘Deze persoon heeft nu al een lijst van tien pagina’s. We zijn echt aan het kijken bij welke sportverenigingen we de toegang makkelijker kunnen maken voor studenten. Geen sport zo gek, of je kunt het wel doen in Den Haag. En het hoeft ook geen sport te zijn. Ik sprak gisteren nog iemand van de imkervereniging.’

Decaan Kutsal Yesilkagit: ‘Dat zou je ook als een sport kunnen benaderen: “de snelste bij!” VB

Deel dit bericht: