Niet iedereen welkom in Wijnhaven

9 Maart 2017

Het Wijnhavencomplex in Den Haag trekt niet alleen medewerkers en studenten. Het bestuur overweegt maatregelen.

‘Het gebouw is ook in trek is bij mensen die hier niet werken of studeren’, zei studentraadslid Carmen van Polanen Petel dinsdag tijdens de raadsvergadering van de Faculty of Governance and Global Affairs.

‘Studenten van de Haagse Hogeschool komen hier bijvoorbeeld ook studeren. Dan dreigt er ruimtekort. Is het een idee om het gebouw alleen met een LU-card naar binnen te kunnen?’

‘Ik zie het probleem’, zei Jolanda Riel van het faculteitsbestuur. ‘Ik heb nog niet het idee dat ze met tientallen binnenkomen. Maar ik ben in gesprek met de hogeschool hierover. We zijn in de wintermaanden open als veel andere gebouwen dicht zijn. We doen onderzoek naar eventuele ongewenste effecten. We willen onze studenten en medewerkers bedienen maar niet per se ieder willekeurig persoon die denkt: “Dat is een lekker warm en droog gebouw.”

Verder gaan we ook bekijken of het haalbaar is om in het gebouw eventueel te controleren op LU-cards. Maar dan moet je eerst iedereen goed vertellen dat je die bij je moet hebben. Het is mogelijk dat er poortjes komen, maar dan neem je de openheid van het gebouw weg. We doen het liever op een andere manier.’

Net als bij de faculteitsvergadering bij Geesteswetenschappen een kleine maand geleden werd er ook gesproken over de Nederlandse teksten op de afvalbakken voor gescheiden afval.

Van Polanen Petel: ‘Op de vuilnisbakken staat alles in het Nederlands. Waarom niet in het Engels? Een buitenlandse student weet niet wat “restafval” is.

‘Die vuilnisbakken worden binnen bepaalde zogeheten kavels besteld’, legde Riel uit. ‘Maar het is wel prettig voor buitenlandse studenten en medewerkers om deze informatie in het Engels krijgen’, aldus universitair docent en raadslid Thijs Bosker.

Bosker: ‘De Engelse naam van de faculteit moet anders maar veranderen, om verwarring te voorkomen.’
Yesilkagit: ‘De faculteit van bestuurskunde en algemene zaken. Of we kiezen toch voor een andere Engelse naam: The Faculty of Governance and Garbage Affairs. We willen internationaliseren, dat is een proces. Zolang het over de prullenbakken gaat, lopen een aantal dingen al goed, maar nog niet perfect.’ VB

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

9 Maart 2017