Marokko-instituut geopend

9 Maart 2017

Minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft in Rabat het Nederlands Instituut Marokko (NIMAR) geopend. Het instituut, dat valt onder de Universiteit Leiden, heeft een nieuwe locatie en krijgt volgens de minister een ‘bredere opdracht’. Het instituut stimuleert samenwerking tussen Nederlandse en Marokkaanse instellingen, heeft een bibliotheek, ‘en draagt het bij aan de nationale collectievorming over Marokko en de Arabische wereld’, aldus het ministerie. NIMAR bestaat al sinds 2006. In 2013 werd de subsidiekraan juist dichtgedraaid door Bussemaker, ‘omdat er geen behoefte meer was aan het instituut in de oude opzet’. Nu krijgt NIMAR een subsidie van 2,4 miljoen euro.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

9 Maart 2017