Vrij bij dies, of toch niet?

23 Februari 2017

‘Collegevrij tijdens de dies, is dat een aanbeveling of een regel van de universiteit?’ vroeg studentraadslid Waldemar Wolters tijdens de faculteitsraadsvergadering van Geesteswetenschappen. ‘De colleges van international studies gingen namelijk gewoon door.’

De dies natalis is de jaarlijkse viering van de oprichting van de Universiteit Leiden, op 8 februari. De ceremonie is in de Pieterskerk in Leiden en ook op de universiteitswebsite live te volgen. De middag zou volgens de jaarindeling van de universiteit onderwijsvrij moeten zijn. ‘Dat is een regel’, verduidelijkt vice-decaan Egbert Fortuin. ‘Maar vanwege het grote programma van international studies, is dat lastig uit te voeren. Het opleidingsbestuur besloot daarom de universitaire regel te overrulen.’

De maandelijkse vergadering tussen de raad en het bestuur werd afgelopen week voor de verandering in het Haagse Wijnhavencomplex gehouden, waar de opleiding international studies sinds kort zit. Meestal wordt er in Leiden vergaderd, in het Lipsiusgebouw of de Universiteitsbibliotheek. Vergaderen in Den Haag was al vaker geopperd, om de banden van Geesteswetenschappen met haar Haagse afdeling.

MVW

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

23 Februari 2017