Ga. Gewoon. Stemmen.

Mare verkiezingsspecial

Vlak voordat iedereen de verkiezingsstrijd echt helemaal kotsbeu is, hebben wij nog snel een speciale Mare vol politiek.  We gingen mee op campagne met Leidse studenten die verkiesbaar zijn, en we plozen de verkiezingsprogramma's door om te kijken wat de partijen van plan zijn met universiteit en student.

In een jaar waarin zoveel van afgesplitste partijen meedoen, is het handig dat historicus Geerten Waling uitlegt waarom 'zetelroof' überhaupt mogelijk is, en wie er nou de echte zetelrovers zijn. En goed dat er fact-checkers zijn, die uitspraken van politici controleren.

Er komen nog een hoop debatten aan, ook in Leiden, maar de eerste is komende maandag en gaat niet over politiek. De Pieterskerk was binnen enkele uren uitverkocht voor ChristenUnie-lijsttrekker Gert-Jan Segers, die comedian Arjen Lubach verbaal bij de pony zal proberen te grijpen.

Ons interview met Lubach staat hier: 'Het is alsof iemand tijdens het tennissen ineens een hap van de bal neemt, over het net spuugt, en heel hard "IN!" roept.'

Voor wie na het lezen nog steeds niet weet wat hij of zij moet stemmen: je bent niet alleen. Ook columnist Bart worstelt met het aanbod. Eén troost: 'Zweven is leven. Voor de democratie althans.'

Deel dit bericht:

Achtergrond

Wetenschap

Nieuws

Dreiger naar Hoge Raad

Oud-rechtenstudent Mohammed K. die door het Gerechtshof is veroordeeld voor het met de …

Rubrieken

English page