Rectorenbrief

23 Februari 2017

‘Donkere wolken pakken zich samen boven de vrije wetenschap’, schreven de rectoren van alle Nederlandse universiteiten in een open brief, vorige week gepubliceerd in NRC Handelsblad. De brief is ook ondertekend door rector Carel Stolker van de Universiteit Leiden. Wereldwijd wordt het wetenschappers moeilijk of zelfs onmogelijk gemaakt om hun werk te doen, aldus het zogeheten rectorencollege. ‘In Rusland is al geruime tijd sprake van een wetenschap die Poetin moet volgen op straffe van sancties.’ Turkije sluit hele universiteiten en ontslaat hoogleraren en medewerkers. En dan is er nog de aanval van Trump op de wetenschap. De rectoren roepen de Nederlandse regering, de EU-lidstaten en overheden elders op om zich met kracht te verzetten tegen inperkingen van de vrije wetenschap. ‘Laten we het tij keren nu het nog kan.’

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

23 Februari 2017