Wijnhaven nog niet te klein

16 Februari 2017

De universiteitsraad maakt zich zorgen over een mogelijk tekort aan ruimte op het Wijnhavencomplex. Het college van bestuur liet weten best overvallen te zijn door de groei van studies in Den Haag maar dat het gebouw voorlopig groot genoeg is.

Studentenpartij ONS Leiden schreef een korte notitie die raadsbreed is ondersteund over de zorgen rond de capaciteit van de Wijnhaven. De groei van studies in Den Haag is groot’, zei Sander van Diepen van ONS Leiden maandag tijdens de overlegvergadering met het college. ‘Er komen ook weer nieuwe opleidingen bij, zoals bijvoorbeeld security studies. Gaat de instroom niet te hard in Den Haag?’

‘We zijn in eerste instantie overvallen door de groei’, erkende vice-collegevoorzitter Willem te Beest. ‘Vandaar dat we ook de vijfde verdieping in de Wijnhaven hebben gehuurd. Er kan echter nog makkelijk een opleiding met een instroom van tweehonderd eerstejaars bij.’ Als international studies, de grootste opleiding in Den Haag, niet steeds blijft groeien tenminste.

‘Maar stel dat de instroom van security studies veel groter wordt dan tweehonderd, dan hebben we een probleem. We willen er liever geen panden bij huren in Den Haag. Dus mogelijk moeten we als de toestroom heel groot is, een numerus fixus invoeren. Maar dat doe je dan ook om kwaliteitsredenen.’

Van Diepen: ‘Zijn de collegezalen wel groot genoeg? Nu wordt er al met beamers in bijzalen gewerkt.’

Volgens Te Beest is er echter geen probleem. ‘De afgelopen periode hebben we niet gemerkt dat de studenten niet pasten in de grootste zaal. Mocht het toch niet lukken dan is een fixus een mogelijkheid.’

Te Beest ging ook in op de brandmelding van een paar weken geleden, die niet overal in het gebouw doordrong. ‘Het bleek dat als er beneden brand is, dat je dan op de vijfde het alarm niet hoort. Dat is nu provisorisch opgelost. Op termijn wordt de vijfde verdieping gekoppeld aan de centrale brandmeldinstallatie.’

VB

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

16 Februari 2017