Psychische problemen

16 Februari 2017

De Tweede Kamer wil dat het kabinet meer aandacht gaat besteden aan studenten met psychische problemen. Het Interstedelijk Studenten Overleg en Nederlands Instituut voor Psychologen enquêteerden eind vorig jaar 35 studentenpsychologen. Uit het onderzoek bleek dat studenten vaker hulp zoeken voor psychische problemen en dat de klachten ook ernstiger lijken te worden. De toename zou te maken kunnen hebben met het bindend studieadvies en het sociaal leenstelsel.

Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat er lang niet altijd genoeg psychologen zijn om studenten te helpen, met lange wachttijden als gevolg. De PvdA en de ChristenUnie dienden dan ook een motie in waarin ze het kabinet vragen om samen met hogescholen, universiteiten, psychologen en studentenorganisaties tot een actieplan te komen. ‘Zodat op iedere instelling goede en laagdrempelige psychische hulpverlening aanwezig is.’ De motie kreeg steun van een Kamermeerderheid.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

16 Februari 2017