Liefde in het Lipsius

Foto Marc de Haan

Studievereniging NNP, van Nederlands, deelde op Valentijnsdag liefdesgedichten uit in het Lipsius, getypt op een oude typmachine.

‘Die is van mijn moeder geweest’, vertelt NNP-voorzitter Juul Klein Wolterink (21). Ernaast liggen velletjes met vooraf getypte liefdespoëzie, met verbrande randen, maar ook allerlei verzamelbundels. Klein Wolterink: ‘Mensen kunnen zelf iets kiezen of een verzoekje meenemen. Voor €1,50 typen we het uit.’

Gevraagd naar haar eigen favoriet moet ze toch haar smartphone even boven de typmachine houden. ‘Het lag hier ook op papier, maar het is al verkocht. “It was only a sunny smile, and little it cost in the giving, but like morning light, it scattered the night and made the day worth living”, van F. Scott Fitzgerald.’

Bestuursgenoot Ilja Goedegebuure (23) bladert naar Op de dood van Sterre, van Constantijn Huygens, uit 1638. ‘Als ik de eerste regels lees, moet ik altijd een beetje huilen.’ Charlotte de Beus (20) gaat voor de dichter Judith Herzberg en Nathalie Haak (22) voor Herman Gorter.

Tegen het eind van de middag hebben ze zo’n dertig gedichten verkocht, schatten ze. Het NNP-bestuur kreeg veel leuke reacties op de actie. Goedegebuure: ‘Alleen de portier wordt gek van het getik.’ Klein Wolterink: ‘En sommige mensen vinden het wel leuk, maar hebben zelf geen Valentijn.’ Zelf hebben ze wel iemand om gedichtjes aan te geven: ‘Aan onze docenten’, zegt Haak. Voor de docenten oudere letterkunde bijvoorbeeld, uit de elfde eeuw: “Hebban olla vogala nestas hagunnan…” MVW

Deel dit bericht:

Voorpagina

Dit was mijn oorlog

Klaas de Jonge smokkelde wapens voor het ANC, vluchtte na zijn arrestatie de Nederlandse …

Achtergrond

Wetenschap

Studentenleven

Liefde in het Lipsius

Studievereniging NNP, van Nederlands, deelde op Valentijnsdag liefdesgedichten uit in het …

Nieuws

Niet alleen een mening

Psychologe Zsuzsika Sjoerds is mede-organisator van de Nederlandse March for Science: …

'We lopen nog achter'

Het college van bestuur erkent dat de uitvoering van het universitaire milieubeleid nog …

English page

Do It Yourself MRI

Researchers from Leiden and Delft have built a cheap, low-tech MRI scanner for developing …