Korting voor stapelaars met levenservaring

Studenten die hun tweede studie aan de kunstacademie willen volgen, hoeven bij de Koninklijke Academie van de Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag maar de helft van het instellingscollegegeld te betalen: 3250 in plaats van 6500 euro. De academie zegt op de website dat ze het overheidsbeleid ‘betreurt’ en dat stapelaars een ‘interessante doelgroep’ zijn. De ervaring leert dat studenten met meer levenservaring en inhoudelijke bagage interessante kunst- en ontwerpstudenten zijn. De stapelende student mag niet al een opleiding aan de kunstacademie hebben afgerond.

Deel dit bericht:

Voorpagina

Pok

Om fossielen te zoeken hoef je echt niet naar een verlaten steengroeve. Leiden ligt vol …

Achtergrond

Wetenschap

'Hang die roden op!'

Arme bewoners van de Jordaan spaarden in de negentiende eeuw voor de Gouden Koets en …

Nieuws

Hogere boete uitgesteld

Voorlopig wordt de boete voor studenten die hun OV-studentenkaart niet op tijd stopzetten …

Zorgen over masters

De tevredenheid van studenten over een deel van de Leidse en Haagse masters loopt terug. …

English page