Kamervragen: 'Kleur maakt me vrolijk'

Dominique Hofman (24, Journalistiek en nieuwe media)

Huis: Driftstraat

Kamer: 22 m2

Huur: €340 exclusief

Huisgenoten: 2

Hoe lang woon je hier al?

‘Ik woon hier nu anderhalf jaar, sinds ik hier mijn pre-master ben gaan doen. Inmiddels doe ik een master Journalistiek en Nieuwe Media. Hiervoor heb ik European studies gedaan in Maastricht. Ik heb hier ook een huisgenootje dat Limburgs is, dus ik hoef het dialect niet helemaal te missen.

Mijn pre-master zou in september beginnen en deze kamer heb ik eind juli een beetje last-minute gevonden. Via een makelaar, en ik vond het hier meteen leuk. De kamer heeft een mooie boog, gele kozijnen en een haardje! Mijn huisgenootje vertelde dat in dit huis vroeger waarschijnlijk een bakkerij heeft gezeten. Dat kun je ook beneden zien bij de deur. Er zitten daar twee deuren en een heel groot raam, maar van een deur hebben we de sleutel niet. Vandaar dat we denken dat het in ieder geval een winkel is geweest. Ook omdat het huis gewoon een beetje raar is ingedeeld. Ik woon in het gedeelte waar de woonkamer was.’

Over de gele kozijnen: het is hier wel kleurrijk.

‘Ja, leuk he? Ik hou van kleur. Ik vind van die zwart of wit ingerichte kamers altijd zo saai en onpersoonlijk. Of, nou ja, voor mij zou het onpersoonlijk zijn. Ik heb ook bijna geen zwart in mijn kledingkast, bedenk ik me. Kleur maakt me vrolijk. En bijvoorbeeld die kozijnen, die waren al zo, maar het zorgt wel voor een warm gevoel.’

En ik zie ook spullen van The Beatles.

‘Ik ben fan inderdaad, maar ik probeer het aantal Beatles-spullen dat open en bloot in mijn kamer ligt zo beperkt mogelijk te houden. Zodat het iets minder

‘in your face’ is. Het enige wat ik echt leuk vind om zo op te hangen is mijn John Lemon-tas. En er zullen zo nu en dan boeken of dvd’s rondslingeren, maar die probeer ik zo veel mogelijk op te bergen in mijn Billy-kast. Daar heb ik een speciaal vakje voor mijn Beatles-spullen. Voor nu ben ik heel blij met de dvd Eight days a week, een documentaire over The Beatles. Ik heb hem net nog gekeken. Zeker een aanrader.’

Welke spullen in deze kamer hebben een speciale herinnering?

‘Lastig, maar ik denk toch wel mijn Pinkpop-hoedje. Ik ga al sinds 2008 ieder jaar naar Pinkpop en naar andere festivals. Het hoedje staat ook voor mijn liefde voor muziek. Ik hou echt niet alleen maar van The Beatles hoor, ik ben ook fan van Pearl Jam. Dat hoedje gaat ieder jaar weer mee. Er staan ook handtekeningen op van artiesten. Dus ja, de meeste herinneringen zitten daar wel in. Verder heb ik hier gewoon spullen die ik leuk vind omdat ze vrolijk zijn en de kamer echt persoonlijk maken. Zoals die cactuspot daar of de schilderijtjes op de schoorsteenmantel, de flessen met bloemen erin. Die spullen maken de kamer meer van mij.’

Door Marlies Rothoff

Deel dit bericht:

Voorpagina

Pok

Om fossielen te zoeken hoef je echt niet naar een verlaten steengroeve. Leiden ligt vol …

Achtergrond

Wetenschap

'Hang die roden op!'

Arme bewoners van de Jordaan spaarden in de negentiende eeuw voor de Gouden Koets en …

Nieuws

Hogere boete uitgesteld

Voorlopig wordt de boete voor studenten die hun OV-studentenkaart niet op tijd stopzetten …

Zorgen over masters

De tevredenheid van studenten over een deel van de Leidse en Haagse masters loopt terug. …

English page