"Dru

26 Januari 2017

‘Het beste zou ‘t zijn als de Brexit niet doorgaat. Maar aannemende dat de wereld echt zoiets stoms gaat doen, dan moet het European Medicines Agency verhuizen.’
Farmacoloog Adam Cohen ziet een verhuizing van de nu in Londen geplaatste EMA niet zitten. Ook Nederland is in de race als nieuwe locatie. (Science, 20 januari)

‘Binnen de grenzen van de wet mag je anders zijn, gekke dingen doen. Ik heb studenten die in een jurk lopen en roepen dat ze druïde zijn. Daar ben ik trots op, die vrijheid.’
Islamoloog Maurits Berger legt nog een keertje uit dat die vrijheid dan ook geldt voor moslims. Heeft iemand trouwens het nummer van die druïdes voor ons? (de Volkskrant, 21 januari)

‘Voor wie kritiek op immigratie en islam onwenselijk is, zijn alle kritische wetenschappelijke of filosofische beweringen daarover onwenselijk. (…) Begrippen als racisme en tolerantie dreigen volledig uitgehold te worden door hooligans binnen en buiten de academische wereld.
Hoogleraar rechten Afshin Ellian vindt dat islamkritische wetenschappers er wel erg hard van langs krijgen. (Elsevier, 6 januari)

‘De tolerantie op de werkvloer is minder groot dan we willen geloven. LBHT’ers hebben het zwaarder dan hun heteroseksuele collega’s. Ze worden vaker geïntimideerd, vaker gepest, lijden onder ongewenste seksuele aandacht en hebben vaker burn-outs. Je kunt ook denken aan contact met je collega’s: als je niet kunt vertellen wat je dit weekend hebt gedaan of met wie, kan dat al een obstakel zijn.’
De verse hoogleraar ‘Workplace Pride’, Jojanneke van der Toorn, bij Nieuws en Co van NPO1.

‘U vraagt de Nederlanders in uw brief, “wat voor land willen we zijn?”, maar wil duidelijk niets weten van het antwoord van Nieuwe Nederlanders. U heeft het lef mensen die soms hun leven hebben gewaagd om in dit land veilig te zijn, te vertellen dat ze “normaal moeten doen en anders maar weg gaan”, bijvoorbeeld omdat ze racisme in Nederland aankaarten.’
Bestuurskundestudente Mikal Tseggai schreef een brief terug aan Mark Rutte (Joop.nl, 24 januari)

‘Een plan voor premier Wilders? Dat is de bekende vraag die ze bij workshops krijgen en al die sessies eindigen bij nazi-Duitsland. Maar de conclusie is altijd dat er geen harde norm bestaat, behalve wanneer van je gevraagd wordt onrechtmatig te handelen. Dat Wilders is veroordeeld wil nog niet zeggen dat ambtenaren hem mogen weigeren.’
Bijzonder hoogleraar arbeidsverhoudingen (en oud secretaris-generaal) Roel Bekker. (FD, 22 januari)

‘Jullie beginnen allemaal over hele radicale en extreme oplossingen, terwijl je juist rustig moet beginnen.’
Hoogleraar rechten Paul Cliteur in De Balie, nadat zijn tafelgenoot pleit voor moslimdeportatie. Hij stelt gematigdere oplossingen voor – mensen zonder hoofddoeken in moslimwijken te laten rondlopen, bijvoorbeeld. (Waarom haten ze ons eigenlijk? De Balie, 23 januari)

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

26 Januari 2017