Eredoctoraat

8 December 2016

Historicus Frank Dikötter krijgt een eredoctoraat van Universiteit Leiden. Dat heeft de universiteit deze week bekend gemaakt. Dikötter deed baanbrekend onderzoek over de geschiedenis van de Republikeinse periode van China (1912-1949) en over de Volksrepubliek China onder Mao (na 1949). Hij richtte zich op de interactie tussen Chinese en Westerse ideeën, en op aspecten van modernisering en verwestering. Daarnaast schreef hij drie boeken over China onder Mao. Met het eerste boek, Mao’s Great Famine (2010), won hij in 2011 de Samuel Johnson Prize for Non-Fiction. Dikötter is momenteel verbonden aan de Universiteit van Hong Kong.

Lees hier meer over eredoctoraten, en hier over het eredoctoraat dat Winston Churchill in 1946 van de Universiteit Leiden ontving.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

8 December 2016